Loading

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Een zo veilig en gezond mogelijke werkomgeving

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In al onze bedrijfsprocessen wordt rekening gehouden met maatschappelijk verantwoord ondernemen en proberen wij in al onze processen en beslissingen rekening te houden met het milieu.

Ook in het kader van het maatschappelijk verantwoord ondernemen creëren wij een zo goed en veilig mogelijke werkomgeving voor onze werknemers. Te allen tijde wordt de veiligheid van onze werknemers voorop gesteld.

FSC

Al het hout wat bij ons binnenkomt heeft het FSC keurmerk. Dat houdt in dat er tijdens het kappen van de bomen rekening wordt gehouden met zaken zoals de omgeving en bevolking er omheen. Als er ergens in een bos een deel wordt gekapt, wordt ergens anders weer geplant. De pas geplante bomen krijgen 30 jaar de tijd om te groeien. Dit zorgt ervoor dat de bossen in tact blijven. Al het hout wordt gevolgd vanaf het bos tot de klant, wat wordt nagekeken door een onafhankelijke certificeerde.

Recycling

Recyclen staat bij Pallethandel Panhuis hoog in het vaandel. Zo wordt plastic en papier verzameld en gerecycled . Voor de houten pallets geldt wat anders. Als er een pallet kapot is en niet meer te repareren valt, wordt deze uit elkaar gehaald en wordt het hout hergebruikt.